BDD gaat samen met VONKC

De kogel is door de kerk en al is het met weemoed, toch zijn we verheugd. Gisteren waren we bijeen op de HKU en kwam het resultaat van de stemming ter tafel. De BDD zal opgeheven worden en we gaan als vereniging samen met VONKC (Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur) verder. Daar zullen we ons vak Theater/Drama vertegenwoordigen. We zullen ons profileren in de commissie VONKC THEATER.

De theatercommissie zal vanaf 1 januari bestaan uit Marja Boidin, Bas Jacobs, Jolanda de Jong, Ingeborg de Lange, Emilie Koger en Tineke Ubbels. Tineke Ubbels zal als bestuurslid toetreden tot het VONKC-bestuur. Wij willen de commissie graag uitbreiden, dus denk met ons mee en kijk of je gedurende een jaar of meerdere jaren een stukje van je tijd kan besteden aan deze commissie. Het is echt ontzettend leuk werk om te doen en je kunt er ook zeker wat halen. Het brengt je nog dichter bij je vak. Daarbij ben je in de gelegenheid om dat wat je graag van een vakvereniging wilt te kunnen krijgen.

Op de conferentie van 14 november zullen we afscheid nemen van Jan van Gemert als bestuurslid. Deze functie heeft hij meer dan 25 jaar met hart en ziel vervuld. Al die jaren heeft hij gestreden voor het belang van het theateronderwijs. We zullen zijn expertise en initiatieven missen. We zijn trots op alles wat hij heeft gedaan. Maar Jan vindt het nu tijd om het werk aan anderen over te dragen. Wij zullen op een feestelijke manier afscheid van hem nemen, maar we hopen hem natuurlijk nog vaak te zien en te horen als lid van VONKC THEATER.

Het Bestuur, nu nog met

Jan, Marja, Ingeborg, Bas, Jolanda en Tineke

BEROEPSVERENIGING voor docenten theater en drama (BDD)