ITA trainingsdagen Theater Toolkit Methodiek

Voed je nieuwsgierigheid – kom naar ITA trainingsdagen Theater Toolkit Methodiek voor docenten (kunst en ckv) en theatermakers 

“Vermoord de ideeën niet, voed de nieuwsgierigheid” was te horen in de repetitiestudio van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) tijdens de Theater Toolkit trainingsdagen afgelopen april. “In de training raak je vertrouwd met het gevoel van het ‘niet weten’. Je komt in een flow van ideeën waarin je eigen gedachten kunnen kantelen.” Met de Theater Toolkit Methodiek heeft ITA een training in huis die ervaren wordt als een waardevolle bijdrage in het onderwijs. De docent kunst boort zijn eigen makerschap aan en vindt inspirerende voorbeelden uit de praktijk en de CKV-docent krijgt een invulling van het ‘eigen onderzoek van de leerling’.

Er zijn voor docenten theater weinig plekken waar je je kunt onderdompelen in je vak, waar je uitgedaagd en geprikkeld wordt om zelf als maker op de vloer te staan. Reden te meer om ook in het seizoen 2019-2020 de training aan te bieden. CKV- en kunstvakdocenten kunnen zich aanmelden (theatertoolkit@ita.nl) voor de ITA trainingsdagen Theater Toolkit Methodiek op donderdag 19 en vrijdag 20 september 2019 en op donderdag 2 en vrijdag 3 april 2020.  

Wat is de ITA Theater Toolkit Methodiek?

De Theater Toolkit is een gevulde flightcase en een werkmethodiek die uitnodigen tot het doen van onderzoek. De flightcase die eveneens kan dienen als een mini-theater is gevuld met werkmethode-boek en tastbare tools om theater te maken. Daarnaast is er een digitaal platform met o.a.  vijf korte filmportretten van leden van het artistieke team rondom Ivo van Hove. Van regisseur naar maker en van docent naar begeleiderDe trainingen maken deel uit van een grotere gedachte over maken en creëren. Hoe krijg je ideeën en hoe verzamel je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal voor je productie of presentatie en begeleid je dit traject, niet alleen als docent maar ook als kunstenaar? Dat vraagt een open mindset.

Hoofd Educatie Muriel Besemer: “De grootste uitdaging zit in de manier waarop je als docent/begeleider het onderzoek durft aan te gaan, de juiste vragen weet te stellen waarbij je de uiteindelijke vorm werkelijk durft los te laten”.V

oor meer informatie (visie afdeling educatie, ITA Theater Toolkit) of aanvragen van interviews kan er contact opgenomen worden met Wilma Smilde Senior projectleider Educatie wilma@ita.nl T + 31 (0)20 7959940